VA INVITAM LA SAN ANDREAS MULTIPLAYER!
cancel.lt

Descarca San Andreas:

1) Descarcam jocul de Aici 2) Dezarhivezi jocul cu WinRaR 3) Instalezi "Instaleaza SAMP de aici" 4) Dublu Click pe samp.exe si il ducem unde este folderul cu jocul. 5) Adaugam la favorite serverul ip: samp.sasnet.eu

joi, 3 aprilie 2008

Cipurile multicore se impun in domeniul programarii



Potrivit unui director executiv de la Intel, cipurile multi-core ajuta la indeplinirea cerintelor de calcul tot mai complexe, insa ar putea crea tot mai multe dureri de cap pentru programatorii ce codeaza.

Cum tehnologia se dezvolta foarte rapid, o provocarea pentru dezvoltatori este aceea de a se adapta la programarea pentru sistemele multicore, a spus Doug Davis, vice presedintele al departamentlui dispozitivelor digitale de la Intel. Dezvoltatorii vor trebui sa treaca de la programarea pentru procesoarele cu un singur nucleu la cele cu mai multe nuclee si sa faca astfel incat sa fie la curent cu ultimele imbunatatiri in cazul in care se vor mai adauga nuclee sistemelor.

Modelele de programare pot fi create sa profite de tehnologia hyperthreading, care permite procesarea in paralel pentru mai multe nuclee in scopul de a imbunatati performantele aplicatiilor intr-un mod evident, a mai spus Davis.

Intel, alaturi de Microsoft, a donat 20 de milioane de dolari Universitatilor din California si Illinois in scopul pregatirii studentilor si al cercetarii programarii multicore. Centrele vor aborda provocarile legate de programarea multicore pentru ca procesoarele sa poata rula mai multe seturi de instructii in acelasi timp. Acest proces se cheama computing paralel.

In 2007 aproximativ 40% din desktop-uri, laptop-uri si servere includeau procesoare multicore. Pana in 2011, aproape 90% din PC-urile puse spre vanzare vor include sisteme multicore. Aproape toate PC-urie cu Windows Vista de acum sunt multicore, a completat Davis.

In prezent, Intel lucreaza la un cip cu 80 de nuclee, denumit Polaris.

Sursa: TechWorld