VA INVITAM LA SAN ANDREAS MULTIPLAYER!
cancel.lt

Descarca San Andreas:

1) Descarcam jocul de Aici 2) Dezarhivezi jocul cu WinRaR 3) Instalezi "Instaleaza SAMP de aici" 4) Dublu Click pe samp.exe si il ducem unde este folderul cu jocul. 5) Adaugam la favorite serverul ip: samp.sasnet.eu

joi, 13 martie 2008

Folosind o baza de date online, Getty face arta mai accesibila

Getty dezvaluie descoperirea resurselor de arta cu o baza de date care poate fi cautata online.
Trustul J. Paul Getty publica „Art & Architecture Thesaurus”, o resursa pretioasa pe care istoricii artei o utilizeaza pentru a cauta termeni, descrieri si citate bibliografice legate de arta si arhitectura.
Dar, pe cat este de valoroasa, AAT, care a fost publicata pentru prima data, ca tom in trei volume, in 1990, nu este foarte usor de utilizat pentru cautare, editare sau updatare. Prin urmare, trustul Getty a apelat la tehnologie pentru a gasi ajutor.
Unitatea de servicii de informare tehnologica (ITS) a organizatiei a creat un sistem de construire si publicare a unui tezaur, care suporta acum programul Global Art Resources al Getty, o resursa Web-based care include cele trei tezaure. Sistemul a imbunatatit accesul la baza de date electronica a vocabularului si a facut mai accesibila informatia.
Proiectul Getty Vocabularies a fost recunoscut, in 2007, ca fiind castigatorul programului anual Computerworld Honors, la categoria „Media, Arts and Entertainement”.
Getty a inceput sa dezvolte AAT in 1980, urmarind sa adune bucatile disparate de informatii intr-un intreg, a afirmat Murtha Baca, seful programului Getty Vocabularies de la Institutul Getty Research Institute.
Vocabularele totalizeaza o medie mai mare de 900.000 de cautari pe un trimestru. Cei care utilizeaza vocabularere sunt impartiti in categorii, de la librari si arhivisti, pana la istorici ai artei si arhitecturii, implementatorii sistemelor software, distribuitorii si providerii vocabularului. Chiar si publicul general le poate accesa gratuit, pe siteul Web www.getty.edu.
Astazi, conducerea tehnica a Getty sprijina formatul VCS, vocabularele Getty de pe Internet, formele Web-based pentru contributia automata a inregistrarilor unice si programe care incarca automat teancurile de date in format XML.
Privind inainte, tehnologia de sprijin permite o expansiune care a fost deja initiata. Getty importa baze de date in vocabularele proprii, baze de date cum ar fi colectia de nume ale artistilor nascuti in America de la University of New Mexico, si adauga un al patrulea vocabular, cu numele „Cultural Object Name Authority”.