VA INVITAM LA SAN ANDREAS MULTIPLAYER!
cancel.lt

Descarca San Andreas:

1) Descarcam jocul de Aici 2) Dezarhivezi jocul cu WinRaR 3) Instalezi "Instaleaza SAMP de aici" 4) Dublu Click pe samp.exe si il ducem unde este folderul cu jocul. 5) Adaugam la favorite serverul ip: samp.sasnet.eu

luni, 17 martie 2008

Cum sa accesati calculatorul... folosind alt calculator

Optiunea Remote Desktop din Windows XP Pro va permite accesul la fisierele si programele de pe calculatorul personal de pe orice alt calculator din retea pe care ruleaza un alt sistem de operare Windows, acesta din urma putand avea instalat chiar si mai vechiul Windows 95.

Aceasta optiune nu este disponibila in versiunea Home Edition a Windows XP. Multe dintre diferentele versiunilor Home si Pro implica optiune de retea. Una dintre acestea, Remote Desktop permite conectarea si lucrul cu un calculator de la distanta, prin intermediul altei statii. Cele doua calculatoare se pot afla la mii de kilometri distanta unul de celalalt, atat timp cat au o conexiune buna la Internet.

Utilizarile optiunii de remote access includ nevoia de accesare a fisierelor stocate pe calculatorul de acasa atunci cand va aflati in calatorii, sau abilitatea de a rula aplicatii fara a va afla fizic in fata calculatorului pe care sunt accesate datele.

Odata instalate optiunile necesare pe calculatorul "remote", veti putea sa accesati acel PC de pe orice alt calculator local pe care ruleaza un sistem de operare Windows. Puteti chiar transmite fisiere intre cele doua calculatoare.






Pe calculatorul pe care-l controlati, daca nu exista o parola setata pentru contul de utilizator cu care va conectati, creati unul apasand pe Start/Control Panel/User Accounts/Change an Account/Add Password. Apoi activati conexiunea apasand pe Start/ Control Panel/ System/ Remote si Allow users to connect remotely to this computer.
Apoi determinati adresa IP a calculatorului, apasand pe Start, Run, introduceti "cmd" apoi apasati OK. In fereastra de prompt care va apare, scrieti "ipconfig" si notati-va informatiile returnate. Daca PC-ul dumneavoastra se conecteaza direct la Internet, aceasta este adresa prin care calculatorul dumneavoastra este gasit si puteti sari peste urmatorul paragraf.

Daca aveti un calculator ce se conecteaza la Internet prin intermediul unui router, adresa pe care tocmai ati determinat-o este cunoscuta doar de reteaua dumneavoastra privata, IP-ul router-ului fiind de fapt prezent pe Internet. Pentru determinarea adresei routerului, puteti folosi site-ul www.whatismyIP.com. Configurati-va routerul pentru a adresa cererile Remote Desktop calculatorului dorit alocand port-ul 3389 adresei IP a retelei determinate anterior.

In cazul in care calculatorul local de pe care va conectati ruleaza XP Pro, ati terminat. Daca ruleaza o alta versiune de Windows, trebuie sa instalati software-ul pentru calculatorul client Remote Desktop. Puteti folosi fie CD-ul Windows XP Pro (selectati Perform Additional Tasks, apoi faceti un clic pe Setup Remote Desktop Connection) sau puteti descarca aceasta aplicatie de pe site-ul Microsoft.

Pentru a va conecta la calculatorul gazda, apasati pe Start, All programs, Accessories, Communications, Remote Desktop Connection. Apoi, introduceti adresa IP a calculatorului sau a router-ului. De asemenea, puteti folosi facilitatea Remote Desktop pentru a conecta un calculator din cadrul retelei locale la un alt calculator din retea introducand adresa IP a acestuia.

Pentru accesarea calculatorului gazda, apasati pe Options, introduceti numele si parola pentru contul cu care va logati, apoi apasati pe Connect. Ecranul local se va innegri momentan, apoi va afisa desktop-ul calculatorului accesat.

Daca maximizati afisajul calculatorului gazda, o mica bara va va aparea deasupra ecranului local prin care puteti controla sau inchide aplicatia de remote desktop. Daca rulati aplicatia in cadrul unei ferestre locale, puteti face scroll in cadrul acesteia. Daca cele doua calculatoare implicate in proces sunt de marimi si rezolutii diferite, aplicatiile se pot afisa eronat si veti fi probabil nevoiti sa inchideti aplicatia ca sa faceti niste setari de compatibilitate si sa o reporniti.

Dupa ce veti capata experienta folosind Remote Desktop, veti dori probabil sa experimentati diferitele taburi pentru fereastra de dialog a conexiunii care va permite personalizarea mai multor optiuni: General, Display, Local Resources, Programs si Experience.

Din punctul de vedere al securitatii, chiar daca nu puteti accesa calculatoarele decat utilizand conturi de utilizator parolate, constituie o masura de prudenta binevenita dezactivarea serviciului de Remote Desktop si a porturilor routerelor atunci cand acestea nu sunt folosite.

Ce se intampla atunci cand doriti sa conectati mai mult de un calculator? Microsoft nu permite acest scenariu; utilizatorii enterprise folosesc VPN si autentificari de retea pentru a avea acces la resursele apropiate, insa pentru oricine altcineva este necesara o solutie... specifica cateva modificari in Windows Registry.
Apasati pe Start/Run si tipariti "regedit". In fereastra deschisa, navigati pana la HKEY_LOCAL_
MACHINE/ SYSTEM/ CurrentControlSet/ Control/ Terminal Server/ WinStations/RDPTcp.

In fereastra din dreapta cautati variabila PortNumber si faceti un dublu-clic pe ea. In fereastra aparuta, bifati optiunea Decimal din meniul Base. Dupa ce ati efectuat acesta schimbare, campul pentru Value Data ar trebui sa se fi transformat in 3389. Acesta este port-ul obisnuit, insa puteti alege un alt numar. Apasati OK si restartati calculatorul.

Calculatorul este de acum pregatit sa accepte conexiuni remote pe acel port. Atunci cand va conectati remote, trebuie sa adaugati numarul port-ului dupa adresa IP astfel: daca adresa de IP a calculatorului este 83.58.XX.XX, va trebui sa adaugati 3389 dupa aceasta astfel: 83.58.XX.XX :3389.

Tabul Local Resources va permite controlul sunetului, al tastaturii si al dispozitivelor locale. Nu puteti copia fisiere de pe un calculator pe celalalt cu drag and drop, ci utilizand functiile copy/paste. Tabul Programs va permite rularea unui program de pe calculatorul local atunci cand initiati o conexiune remote.


Tab-ul Experience este cel mai important atunci cand vine vorba de optimizarea lungimii de banda alocate conexiunii. Daca nu vreti sa modificati singuri setarile, pur si simplu selectati tipul conexiunii de care beneficiati si acestea se vor ajusta automat. Intotdeauna asigura-ti-va ca aveti bifata optiunea Bitmap Caching.

De vreme ce nu doriti configurarea setarilor la fiecare conexiune efectuata, dupa ce ati setat totul, intoarceti-va la fereastra General si selectati optiunea Save As. Aceasta va crea un fisier cu toate optiunile pe care le-ati ales.
Puteti de acum accesa remote aproape tot de pe calculatorul gazda: audio, porturile fizice, dispozitivele atasate precum imprimanta sau scannerul. In timpul unei sesiuni virtuale, doar comenzile din maus si tastele trec dinspre calculatorul remote spre cel gazda. In schimb, calculatorul gazda transmite o fereastra grafica proprie in care inglobeaza intregul desktop.