VA INVITAM LA SAN ANDREAS MULTIPLAYER!
cancel.lt

Descarca San Andreas:

1) Descarcam jocul de Aici 2) Dezarhivezi jocul cu WinRaR 3) Instalezi "Instaleaza SAMP de aici" 4) Dublu Click pe samp.exe si il ducem unde este folderul cu jocul. 5) Adaugam la favorite serverul ip: samp.sasnet.eu

marți, 25 martie 2008

Cum sa accelerezi Windows Vista

SP1 poate nu va ofera destule puteri, insa exista si alte metode prin care puteti accelera functionarea celui mai nou sistem de operare Windows. Petrecand cateva minute sau cheltuind cativa lei pentru optimizare puteti avea rezultate foarte bune.

Mizati pe flash


Daca aveti un flash drive USB pe care nu-l utilizati prea des, Vista poate efectua cache pe el, sporand astfel performantele pe care le-ato putea obtine doar cu hard disc-ul. Tot ce aveti de facut este sa inserati discul flash intr-un slot USB 2.0. Daca drive-ul este destul de rapid, o fereastră pop-up va apărea pe ecran, întrebandu-va daca doriti fie sa deschideti directoarele de pe disc, fie sa accelerati sistemul prin intermediul Windows ReadyBoost. Alegeti cea de-a doua optiune si urmati instructiunile ramase. Atunci cand calculati spatiul pe care sa-l lasati gol pentru ap utea fi utilizat de ReadyBoost, Microsoft va recomanda sa lasati pentru ReadyBoost cel putin un sfert din RAM sau cel mult trei sferturi.

Mizati pe cartile potrivite

Drive-urile USB nu sunt singura modalitate prin care va puteti accelera sistemul – din fericire, de vreme ce stick-urile de memorie USB sunt usor de deconectat de la calculator, deconectarea si reconectarea lor in timpul calatoriilor poate fi anevoioasa. Daca PC-ul dumneavoastra are un slot pentru carduri SD sau CompactFlash, puteti utiliza unul din aceste medii pentru nevoile ReadyBoost.

Sporiti controlul: imbunatatirea Vista nu e indeajuns; trebuie sa preveniti sistemul de la a va incetini. Deranjantele ferestre de pop-up ce va intreaba daca doriti sa acordati sau nu permisiuni pentru diferite actiuni sunt exemple ale sistemului User Account Control. Procesul va aduce un surplus de siguranta insa productivitatea poate suferi daca trebuie sa raspundeti constant la cererile UAC. O solutie o reprezinta dezactivarea completa UAC. Pentru asta, alegeti Start, Cotnrol Panel, efectuati un clic pe User Accounts si Family Safety si selectati User Accounts.Sau apasati Start, scrieti User Accounts si alegeti optiunea din rezultatele cautarii. Apoi, efectuati un clic pe optiunea Turn User Account Control on or off apoi apasati Continue cand primiti mesajul de avertizare. Debifati casuta si apasati OK. Alegeti optiunea de restart atunci cand vi se cere. Dupa aceasta nu veti mai primi mesaje UAC.

Verificati daca hardware-ul va icnetineste

In Explorer, efectuati un clic dreapta pe Computer si alegeti Properties. Langa Rating, efectuati un clic pe Windows Experiennce Index. Item-ul cu cel mai redus scor suge cea mai mare cantitate din experienta Vista. Spre exemplu, daca cel mai mic scor este atribuit graficii, poate a sosit vremea sa investiti intr-o noua placa grafica.

Bara laterala


Daca nu doriti acel mic gadget din bara laterala Vista, scapati de el.Efectuati un clic dreapta pe iconita Windows Sidebar din taskbar tray şi alegeti Exit. Deschideti Control Panel si lansati Windows Sidebar Properties in categoria Appearance and Personalization. Debifati optiunea Start sidebar when Windows starts si apasati OK.

Ce ar face Windows?

Daca detineti o placavideo mai veche sau mai putin capabila, efectuati un clic pe Start, scrieti systempropertiesperformance si apasati Enter. Efectuati un clic pe Continue daca sunteti avertizat de User Account Control (v-am spus cateva paragrafe mai sus sa-l dezactivati!). selectati Adjust for best performance. Sau alegeti doar optiunile fara de care nu puteti trai. Apoi apasati OK.

Auto-service

Nu lasati componente software pierdute sa va risipeasca memoria sau sa agatati astfel un bila cu lant de Windows startup. Efectuati un clic pe Start, scrieti msconfig si apasati Enter. Confirmati daca tot mai sunteti atentionati de User Account Control. Apasati tab-ul Services si debifati doar serviciile pe care nu le folositi. Ca sa fiti siguri, debifati una, restartati sistemul si constatati daca lucrurile sunt in ordine si functioneaza la parametrii normali.

Iata cateva servicii de care va puteti descotorosi: daca nu lucrati interactiv cu u calculator remote, nu rulati aplicatii de pe un server si nu aveti nevoie de Remote Desktop, debifati terminal Services. Daca puteti trai fara serviciile de diagnosticare si rezolvare a problemelor, debifati Diagnostic Policy Service, Diagnostic Service Host si Diagnostic System Host. Daca u doriti indexarea fisierelor de catre Windows pentru cautare, debifati Windows Search. Alte optiuni pe care va recomandam sa le luati in calcul sunt Fax, Offline Files, Smart Card, Smart Card Removal Policy, Themes si Windows Error Reporting Service.

Pastrati dicul in forma

Acelasi sfat pe care-l auziti de ani buni este valabil si pentru Vista. Stergeti clutter-ul inutil de pe hard disc si defragmentati-l. Pentru prima parte, apasati Start, introduceti comanda Cleanup si apasati Enter. Specificati drive-ul si fisierele de sters si efectuati un clic pe OK. S-ar putea sa repetati acesti pasi pentru drive-uri multiple. Pentru defragmentarea discurilor, apasati Start, intoduceti comanda Defragmenter si apasati Enter. Folositi aceasta fereastra de dialog pentru a seta o ora pentru defragmentarea regulata a hard discului, atunci cand nu va aflati in fata calculatorului. Vista beneficiaza de o optiune automata de defragmentare ce ar putea aparea in momente inoportune; programarea acestui task va asigura ca aceste operatii nu va intrerup din timpul muncii.

Mai multa putere

In Control Panel, lansati Power Options din categoria “System and Maintenance.” Selectati High Performance, inchideti fereastra de dialog si pregatiti-va pentru o factura mai mare la curent.

adaptare dupa PC World USA