VA INVITAM LA SAN ANDREAS MULTIPLAYER!
cancel.lt

Descarca San Andreas:

1) Descarcam jocul de Aici 2) Dezarhivezi jocul cu WinRaR 3) Instalezi "Instaleaza SAMP de aici" 4) Dublu Click pe samp.exe si il ducem unde este folderul cu jocul. 5) Adaugam la favorite serverul ip: samp.sasnet.eu

joi, 8 mai 2008

AMD planuieste procesoare Opteron cu 6 si 12 nuclee




AMD a anuntat noi detalii despre roadmap-ul procesoarelor sale.

Dupa ce si-a rezolvat problemele cu procesoarele quad-core si a lansat modelele Phenom cu trei nuclee, AMD isi anunta planurile pentru procesoare cu 6 si 12 nuclee, e drept, destinate pietei serverelor. Dar nu inainte de Shanghai.

Dupa cum se stie, procesoarele Barcelona vor fi urmate de procesoarele Shanghai (Deneb pentru servere), care vor fi realizate intr-o tehnologie asemenatoare cu Barcelona, dar pe 45 nm, ceea ce va duce la o imbunatatire a performantei (cu mai bine de 20%) si a consumului de putere (cu 20% mai mic).

Procesoarele Shanghai vor fi compatibile cu platforma actuala, Socket F (1207), dar vor avea un cache L3 de 3 ori mai mare, de 6 MB, vor include suport pentru Hyper Transport 3 (HT3) pe 3 cai, si suport pentru memorie DDR pana la 800 MHz. Productia quad-core-urilor Shanghai, ale caror prime mostre au fost prezentate la CeBIT si au fost deja trimise la producatori, va incepe spre sfarsitul acestui an, primele procesoare urmand sa apara pe piata in Q1 2009.

In a doua jumatate a lui 2009, AMD planuieste sa lanseze un procesor cu 6 nuclee single-die, compatibil cu Socket F, si care poarta numele de cod Istanbul.

Acesta va fi urmat de o noua platforma, botezata Maranello, care se pare ca urmeaza sa fie lansata abia in 2010, si care pare sa inlocuiasca Sandtiger, platforma despre care AMD vorbea in urma cu un an si care promitea procesoare cu pana la 8 nuclee. Maranello nu va mai fi compatibil cu Socket F, va suporta memorie DDR3 si HT3 pe 4 cai.
Maranello, realizata tot pe 45 nm, va include un procesor cu 6 nuclee, single-die, cu 6 MB de cache L3, numit Sao Paolo si unul cu 12 nuclee, dual-die, cu 12 MB de cache L3, numit Magny Cour. Noua platforma va include functionalitati avansate de power management, hardware throtlling si va include chipset-urile proprii de la AMD, RD890S si RD870S pentru northbridge si SB700S pentru southbridge.

Noul roadmap, care bate destul de departe pentru o industrie atat de dinamica, inseamna ca AMD nu va lansa procesoare pe 32 nm mai devreme de 2010, adica la un an dupa ce Intel va face acest lucru, nereusind deci sa recupereze distanta de aproximativ un an pe care Intel a impus-o odata cu lansarea primelor procesoare quad-core. In acest context, trebuie amintit si faptul ca Intel planuieste sa lanseze deja anul acesta procesoare cu 6 nuclee.

(Sursa: TG Daily)